20.3.12

Uudiseid ja tegemisi märtsi keskel

6-7 märts. Riigikogus toimus ReG-Pol toetusrühma kogunemine. Teemaks sotsiaalse infrastruktuuri planeeringud ja nende seos teenuste kättesaadavusega. Külas olid sisemini regionaalala spetsilistid. Riigikogust osales kuus liiget.

Riigikogu analüüsiosakond koostas teenuste kättesaadavuse analüüsi. Analüüs sisaldab kriteeriume põhiliste baasteenuste kohta - näiteks koolitee pikkuse kohta, bussipeatuse kauguse ja bussliikluse tiheduse kohta jms. Analüüs sai edastatud riigikogu kov-reg toetusrühma liikmetele.

8-9 märts toimus Ventspilsis Balti Assamblee majanduse -ja keskkonna komisjoni kogunemine. Eestist osalesin mina ja Kalev Lillo riigikogu majanduskomisjonist. Kõne all oli teadus-koostöö arendamine kolme Balti riigi vahel. Külastasine ka Ventspilsi tööstusinkubaatorit ja innovaatilist materjali - kärgpuitu tootvat ettevõtet.

Riigikogu õiguskomisjonis toimus veel üks arutelu inimkaubanduse sätete üle. Korrigeeriti lastega seotud inimkaubanduse punkte, toodi sisse haavatavuse mõiste ja tehti muid parandusi. Põhimõtteliselt otsustati ka see, et edaspidi tegeletakse ka alaealiselt seksi ostmise kriminaliseerimisega. Suures saalis läbis eelnõu teise lugemise.

Riigikogu õiguskomisjonis toimus ka vabatahtliku merepäästet reguleerivate seadusemuudatuste lugemine. Vaadati läbi esimene osa parandustest. Kohal olid sotsiaalpartnerite esindajad.

Õiguskomijonis toimus ka töölepingu seaduse muutmise seaduse käsitlemine. Minister tutvustas, tööandjad ja võtjad ka kohal. Ega arutelu väga suurt ei saanudki olla - kui ikka tahetakse ära teha, sisi ka tehakse. Sotsid ja kesk vastu, koalitsioon poolt. Saalis lugemisel tuletasin algatajatele meelde,et Michal on äsja ütelnud, et parempoolsus ei tähenda hoolimatust :) Ma ei tea kas selle peale, aga pulti tuli sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna ja teatas, et IRL tahaks alles jätta omal soovi lahkujate kompensatsiooni kõige haavatamatele gruppidele... Vaat see oli üllatus!

Kasari kool külastas riigikogu - eelmise nädala neljapäeval. Terve täiega tulid :) Keegi just igavusest ära ei minestanud ja koridoridesse keegi kaotsi ei läinud. Ronisime Pika Hermanni otsa ja laulsime hümni :) Toredad lapsed ja õpsid Kasaril :)

Risti vallavanem kutsus kaitseväelased kohvile :) Eelmisel reedel 16.03 toimus kohtumine Risti vallavanema ja kaitsejõudue ja Kaitseliidu esindajatega. Lääne malevat esindas malevapealik major Arnold Juhans, malevapealiku abi kapten Neeme Suur ja Risti malvekonna pealik kapten Aksel Heidemann. Kaitsejõudude esindasid viis erinevate väeosade esindajat, kes Piirsalu lasketiiru ja selle ümbrust õppetegevuseks kasutavad, osales ka Läänemaa metsaülem Tanel Ehrpais. Kogunemise eesmärk oligi Piirsalu lasketiiru ja selle ümbruse militaarseks õppeotstarbeks kasutamise täpsustamine. Täpsustati elanikkonna teavitamise reegleid, õppetegevuse kooskõlastamise korda, Lääne maleva ja valla teavitamise korda, kõneldi teede hoidmisest, maaomanike teavitamisest, avaliku korra eeskirjade järgmisest ja paljust muust. Muu hulgas räägiti sellest, kuidas väeosad saavad kohaliku elu edendamisele kaasa aidata - teeremondiga näiteks.

Reede õhtul 16.03 toimus Läänemaa Abikassa nõukogu koosolek. Otsustati rahuldada neli abipalvet. Abi said üks taotleja Lihulast ja kolm Haapsalust. Otsustati ka, et Abikassa proovib uuesti sisse saada Swedbanga annetuskeskkonda. Ühe korra on ka varem proovitud, kuid kuna tegemist on konkursiga, siis esimesel korral ei õnnestunud. Ehk siis teisel korral.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar