20.2.11

Neeme Suur SDE nr 401

Eestis elab 650 000 tööealist inimest. Nendest ca 100 tuhat inimest on töötud (registreeritud ja varjatud töötus kokku) ja 112 tuhat inimest töötab on viimase viie aasta jooksul välismaal tööl käinud ja 77 000 on praegu teinud ettevalmistusi välismaale tööle minekuks. Kas sellest teadmisest on vähe? Eestil on vaja uut algust.

Teie ise otsustate, kelle Toompeale saadate!
Kas teate, et inimesed pääsevad riigikokku kolmel viisil.
Esimene viis on isikumandaat – selleks on Läänemaa – Hiiumaa – Saaremaa kandidaadil vaja c´a 6000 häält. Isikumandaat ei sõltu isiku asukohast nimekirjas vaid häälte arvust.
Teine viis on ringkonnamandaat. Meie valimisringkonnas on kuus mandaati. Juhul, kui erakond saab kamba peale kokku c´a 4700 häält, on üks mandaat erakonnal käes. Selle saab endale see kandidaat, kes sai kõige rohkem hääli. Ringkonnamandaatide jagamine ka ei sõltu inimese kohast valimisnimekirjas, vaid häälte arvust. Suurem osa riigikogu liikmetest valitakse just ringkonnamandaadiga.
Kolmas viis on kompensatsioonimandaat. Mittejaguvad kohad jaotatakse erakondade vahel ja need lähevad kandidaatidele, kes on üldnimekirjas eespool. Nii pääseb riigikogusse ligi paarkümmend kandidaati. Valija otsustab, mitte nimekirja positsioon!

Valige inimene kes on kohalik!
Kui te tahate, et teie poolt valitud saadikut ka pärast valimisi kohata, kui tahate, et ta tõesti hooliks Läänemaa rahvast, siis hääletage Läänemaa inimese poolt! Valige inimene, kes on osa kogukonnast. Eks satub ta ikka poodi! Eks käib ta rahvatantsuga esinemas või kaitseliidu õppusel. Tema lapsed käivad kohalikus koolis või lasteaias. Käib ta Lihulas laadal ja Haapsalu lossiplatsil kontserdil. Teie saadiku kodu peab olema Läänemaal.

Valige inimene, kellel on kogemusi ja pealehakkamist!
Kui te tahate, et teie saadik ei hõljuks taevastes kõrgustes, ei ülbitseks kõnepuldist, siis valige saadik, kes on kohapealt tulnud, kes teab inimeste elu ja olemist. Kui tahate, et teie saadik ka maakonna kaitseks välja astuks, siis valige keegi, kes on seda ka varem teinud. Hea oleks, kui teie saadikul oleks aimu riigi toimimisest, et tal oleks arvestatav kogemus ka kohaliku omavalitsuse juhtimises ja töökogemus maakonnast.

Minu nimi on Neeme Suur
Olen 42 aastane. Sündisin ja kasvasin Lihulas, elan Ristil. Olen õppinud Luual metsandust ja lõpetanud Eesti Maaülikooli. Olen abielus, abikaasa töötab Läänemaa Haiglas kiirabiõena. Abikaasa on pärit Kuressaarest. Meie peres on kolm last, kaks on juba täiskasvanud aga pisitüdruk on alles viiene.
Minu töö Läänemaal algas Piirsalu metskonnas metsavahina. Kuus aastat töötasin Risti vallavanemana, viis aastat Läänemaa Arenduskeskuse juhatajana. Alates 2008 aasta kevadest olen Lääne maavanem. Töö on võimaldanud mul aktiivselt osaleda paljudes Läänemaal toimunud arengutes – alates Haapsalu Kutsehariduskeskuse rajamisest ja Promenaadi rekonstrueerimisest kuni Rooslepa kabeli taastamise ja Nõva asfaltee rajamiseni.
Minu põhiliseks hobiks on Kaitseliit, mille liige olen alates 1992 aastast. Praegu olen Lääne maleva pealiku abi ja Kaitseliidu keskjuhatuse liige. Tantsin ka rahvatantsu ja peotantsu, mängin akordionit ja harrastan võrkpalli.

Olen Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige ja kandideerin riigikogu valimistel nr 401 all. Sotsiaaldemokraadid on üks vähestest erakondadest Eestis, mis püsib ideaalil, mitte suurettevõtjate toetusel või vankumatu liidri ainuvõimul.
Minu juhtlause riigikogus on:

KOGU EESTI PEAB ELAMA!

Kandideerin riigikogusse, sest näen, et suudaksin Toompeal palju ära teha Läänemaa heaks. Usun, et riiki on võimalik juhtida ausalt ja avatult. Töötades maavanemana näen iga päev oma töös, kuivõrd vajab Eesti uut algust. Riik on vaja uuesti pöörata näoga oma rahva poole.

Minu eesmärgid riigikogus:
MAJANDUS MAALE
o Tugevam riigi tugi töökohtade loomisele, seda just väljaspool suuri linnaregioone;
KÕIK LASTE HEAKS
o Igale lapsele lasteaiakoht
o Tasuta põhi – ja keskharidus– ja seda päriselt
TÕHUS TRANSPORT
o Transpordiühenduste arendamine keskuste ja tagamaade vahel
OMAVALITSUSED JA MAAKONNAD TAGASI KAARDILE
o Omavalitsuste ja maakondade toetamine ja tugevdamine, nii eelarve kui otsustusõiguse osas.

4 kommentaari:

  1. Kas kavatsete riigikokku siis minna?Seista Haapsalu raudtee taastamise eest?

    VastaKustuta
  2. Ikka kavatsen. Ja raudtee taastamise eest kavatsen ka seista.

    VastaKustuta
  3. Palju õnne esmalt ! Enne raudteed on vaja inimesi ja kasu sellest rauthobusest kah suurt ei oleks, aga see selleks... Energeetikaküsimustega võiks hoopis sotsidest keegi tegeleda. Kui palju saaks kommkuludelt võita, kui kortermajad (miks mitte ka eramajad mingil viisil) soojustada ? Toetada on vaja ja veel suuremas mahus, kui täna, kuigi ka täna on juba enam-vähem. Võidetud kütteraha läheks meil siseringlusesse, selle asemel, et naftašeike nuumata. Kokkuvõttes tuleb sellst sisetarbimisele ja majandusele korralik võit. 16 milj m2, nt 50 w võitu 1m2 kohta aastas, 1 mwh hind 57 eur, võit kokku on siis 800 000 mwh ehk 45 milj eur. Kusjuures koguinvesteeringu tasuvusaeg riigile jääks vaat et alla 5.a, olenevalt muidugi toetuse mahust.

    Aga kirjutada tahtsin seda, et valmistage end ette RE rünnakuks. Algab see valitsusse võtmisega ja lõpeb sealt välja viskamisega. Enne tehakse muidugi naerualuseks, otsitakse skandaale külge jne. Ajastust on järgmiste valimiste tarvis. Kui RE rünnakuplaaniga hakkama saate, siis võib järgmine kord isegi sotside valitsus tulla.

    Alar, Teie valija

    VastaKustuta
  4. Tänan heade soovide ja kaasaelamise eest. Energeetika küsimused on kindlasti väga oluline teema. Kohalikul küttel bioenergeetika ja energiatõhusus - igal juhul kaks teemat millega usinasti edasi tegeleda.

    VastaKustuta