20.2.11

Valimised

Sotsiaaldemokraadid ütlevad: kogu Eesti peab elama!

Hea Läänemaa elanik! Käes on riigikogu valimiste aeg. Sinul on nüüd võimalus anda hinnang riigikogu ja valitsuse senisele tegevusele ning teha oma valik – valik mis mõjutab kõigi inimeste elu järgmiste aastate jooksul.
Kuidas on võimalik, et mitmete praeguste juhtivpoliitikute arvates ei ole masu olnudki? Kuidas on võimalik öelda, et need kes on töötud on ise selles süüdi ja et välismaale tööle minek ongi tore? Ometigi kuulete selliseid mõtteavaldusi pea igal nädalal meie tänaste riigiisade suust. Eestis elab 650 000 tööealist inimest. Nendest ca 100 tuhat inimest on töötud (registreeritud ja varjatud töötus kokku) ja 112 tuhat inimest töötab on viimase viie aasta jooksul välismaal tööl käinud ja 77 000 on praegu teinud ettevalmistusi välismaale tööle minekuks. Maakondades rahvaarv suureneb ainult Harjumaal ja Tartumaal, kõigist teistes elanke arv väheneb. Inimesed on meie riigi kõige suurem vara ja sellest ei ole praegune poliitika aru saanud.
Kuhu näitab sinu valimiskompass?
Kas elad maapiirkonnas või väikeasulas – Kullamaal, või Koluveres, Lihulas või Liivil, Martnas või Metskülas? Siis on sinu parim valik sotsid! Erakondadest on vaid sotsidel programmis tugev regionaalpoliitika osa. Väikeasulate toetamine, maamajanduse arendamine ja ühistranspordi tugevdamine on ainsad teed, kuidas kohalik elu alles jätta. 15% kütuseaktsiisist peab minema kohalikele teedele!
Kas oled talupidaja, tööline, teenistuja või väikeettevõtja? Kas sinu töötasu on Eesti keskmisest madalam või ulatub napilt keskmiseni? Ise oma kätega teenid perele elatist? Siis oled sina sotside valija! Sotsid kehtestavad õiglase tulumaksu. Sotsid vähendavad toiduainete käibemaksu 5%ni. Sotsid muudavad FIE-de maksustamise korra õiglaseks ja talutavaks, toetavad maamajandust, töölisi ja väikeettevõtjaid!
Kas sinu perre on lapsi tulemas, lasteaeda või kooli minemas? Siis oled sotside valija! Sotsid käivitavad uuesti lasteaedade programmi ja tagavad tasuta hariduse kuni keskkooli lõpuni. Kas sinu pere on tavaline Eesti pere Kullamaa vallas? Siis näitab sinu valimiskompass sotsiaaldemokraatide peale!
Peale selle – sotside hulgast sul on keda valida! Sotsiaaldemokraate Läänemaal esindavad kohalikud inimesed, kes tunnevad olusid ja inimeste probleeme. Nad on seni seisnud kohaliku elu arengu eest ja teevad seda ka edaspidi! Nad elavad Läänemaal, jäävad siia ja seisavad riigikogus maakonna huvide eest! Sa tunned ja tead neid!

Neeme Suur nr 401 Lääne maavanem

Südameasjaks riigikogus võtan kindlasti majandustegevuse toetamise maapiirkondades. Kogu Eesti peab elama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar